FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.01.19, 14:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 53 54 [55] Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 138987 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6344
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1080 on: 13.01.19, 15:31 »

Miten muuten sulla on sitten muut näkymät toteutettu tuossa? FMC, yläpelti, radiot jne? Vai pyöritteletkö tolla "päänäytöllä" sitten kuvaa vaan tarpeen mukaan?

Mulla on VC-kuvakulmat säädetty siten, että ensimmäinen on normaali kipparin näkymä, seuraava on overhead ja kolmantena pedestal ja yokessa on pikanäppäimet seuraava/edellinen kuva ja hatusta toki pystyy pyörittelemään kuvaa. Jossain vaiheessa pitäisi overhead ottaa erillisenä viewinä toiselle telkkarille, joka pitäisi laittaa visuaalin ylle. Toisaalta pitäisi visuaalikin levittää 2 tai 3 telkkarille, mikä taas vaatii uuden tilan. Tai vaihtoehtoisesti 27" näyttöjä laittaa kolme mutta ne on taas liian matalia, vaikka leveyttä tulisi melkein 1,8 metriä jne  laugh

FMC on tabletilla kaasuvipujen etuvasemmalla. MFD on toistaiseksi 21" näytöllä vielä mutta siirtyy omalle 7x7" näytölle, kunhan saan jossain vaiheessa hankittua. Hommat jäissä tällä hetkellä mutta pikkuhiljaa..
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4494
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1081 on: 13.01.19, 17:59 »

Mulla on VC-kuvakulmat säädetty siten, että ensimmäinen on normaali kipparin näkymä, seuraava on overhead ja kolmantena pedestal ja yokessa on pikanäppäimet seuraava/edellinen kuva ja hatusta toki pystyy pyörittelemään kuvaa. Jossain vaiheessa pitäisi overhead ottaa erillisenä viewinä toiselle telkkarille, joka pitäisi laittaa visuaalin ylle. Toisaalta pitäisi visuaalikin levittää 2 tai 3 telkkarille, mikä taas vaatii uuden tilan. Tai vaihtoehtoisesti 27" näyttöjä laittaa kolme mutta ne on taas liian matalia, vaikka leveyttä tulisi melkein 1,8 metriä jne  laugh

FMC on tabletilla kaasuvipujen etuvasemmalla. MFD on toistaiseksi 21" näytöllä vielä mutta siirtyy omalle 7x7" näytölle, kunhan saan jossain vaiheessa hankittua. Hommat jäissä tällä hetkellä mutta pikkuhiljaa..
Laita kuva.

i7 6700K 4,0/4,2GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4494
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1082 on: 14.01.19, 14:55 »

Olen siirtänyt FSX:n Cessnan sellaisenaan P3D4:een. Toimii hyvin, mutta tahtoisin että ohaamon tuulilasi ja sivulasit eivät olisi "heijastavia", kuten FSX:ssä. Voiko heijastuksen kytkeä pois jostakin?

Rikoooon Airbus 320:ssä, joka toimii hyvin P3D4:ssa, ei ole ohjaamoikkunoissa heijastuksia.

Selvisi: koneen teksttureissa reflections nimetään vaikka bak loppupäätteltään.

« Last Edit: 15.01.19, 11:45 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,0/4,2GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4494
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1083 on: Yesterday at 13:25:31 »

P3D4:n asetuksista saa ruksattua kohdan: Use high-resolution terrain textures.

Mihin tämä vaikuttaa siis tarkasti? Onko South- ja NorthFinlandin tekstuurit kuinka tarkkoja eli pitäisikö tuon olla ruksattuna vai ei? Vaikutatako autogen-rakennuksiin ja puihin? Entäs esim. Megan EFHK?

Jos ei tarvi pitää ruksattuna, säästyy konetehoa muualle.

i7 6700K 4,0/4,2GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9475
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #1084 on: Today at 08:20:10 »

Onko South- ja NorthFinlandin tekstuurit kuinka tarkkoja eli pitäisikö tuon olla ruksattuna vai ei?

Käyttävät default tekstuureja, asetus vaikuttaa siis noiden maisemien kohdalla samoin kuin muuallakin maailmassa.

Interwebin mukaan  Use high-resolution terrain textures pidentää matkaa, millä tekstuurit ovat terävät tai terävähköt koneen ympärillä.


'Don't panic'
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6344
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1085 on: Today at 08:21:56 »

P3D4:n asetuksista saa ruksattua kohdan: Use high-resolution terrain textures.

Mihin tämä vaikuttaa siis tarkasti? Onko South- ja NorthFinlandin tekstuurit kuinka tarkkoja eli pitäisikö tuon olla ruksattuna vai ei? Vaikutatako autogen-rakennuksiin ja puihin? Entäs esim. Megan EFHK?

Jos ei tarvi pitää ruksattuna, säästyy konetehoa muualle.

En ole pitänyt päällä. Mun muistaakseni toi syö hirveästi konetehoa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4494
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1086 on: Today at 10:47:25 »

Testasin Alppimaisemaa, jossa on vuoria läheltä kauas. Alueella on photoscenery ja 5 metrin tarkkuusmesh.

Kauempana olevissa vuorissa on selvä terävyysero niin että tekstuurit ovat terävämpiä kun on ruksattuna Use high resolution terrain textures. Juuri niin kuin Tatu tuossa aiemmin mainitsi. Eli pidän ruksattuna, koska mahdollisimman realistiset maisemat ovat tärkeitä.

i7 6700K 4,0/4,2GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 53 54 [55] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1