FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.18, 06:20

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Ezdok vai Chase camera P3Dv4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: Ezdok vai Chase camera P3Dv4  (Read 9364 times)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #20 on: 12.01.18, 15:46 »

No ompas sinulla nyt ollut ongelmia lisäosien kanssa.

Tuossa tilanteessa melkein laittaisin support viestiä suoraan FSFX Packagesille. Kuullut, että ovat hoitavat kyllä supportin mallikkaasti. Lisäksi myös Kevenistä jäi päälle hyvä vaikutelma kun hänet viime vuonna tapasin Cosfordissa Flight Sim Show tapahtumassa.

Mitä tulaa Ezdokin ja Chaseplanen väliin, niin kyllä Chaseplane (jo beta vaiheessa) lyö ezdokin mennen tullen. Itselläni ezdok kaatuili tuon tuosta, User interface oli vaikeasti käytettävä ja muutenkin ominaisuuksiltaan paljon köyhempi. Chaseplane näyttää ja tuntuu paljon paremmalta ja tuo ominausuuspuolella paljon enemmän. Lisäksi se on myös erittäin aktiivisen kehityksen alla ja kehittäjän omin sanoin hän on jopa joutunut hieman lyömään jarrua uusien ominaisuuksien tuomiseen, ettei beta venyisi ikuisuuksiin.

Perusominaisuuksiltaa chaseplane on erittäin toimiva alusta ja kaikki näkymät myös menevät cloudiin, joten jos tulee hankittua uusi kone, niin kaikki tallennetun kamerasetit saa takaisin helpposti. Lisäksi myös community toiminnon avulla löytää helposti muiden käyttämiä näkymiä.

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #21 on: 15.01.18, 07:55 »

Laita supportiin viestiä. Viimeksi kun oli jokin häikkä startissa itellä niin vastasivat tunnin sisään ja samalla jo toimi CP  thmbup

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #22 on: 15.01.18, 18:06 »

Laitoin kyllä, vastausta ei ole näkynyt Huh

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #23 on: 16.01.18, 16:35 »

Laitoin kyllä, vastausta ei ole näkynyt Huh

Olihan sieltä mailiin tullut viesti, jossa pyydettiin lähettämään asennuskansiossa "mahdollisesti oleva" .log -tiedosto. En sellaista löytänyt, ja poistin kahteenkin kertaan asennuksen. Kolmas kerta toden sanoo, joten jostain kumman syystä sain pikakuvakkeen Chase planeen, mutten ainakaan aiemmin huomannut toista pikakuvaketta VFX central, josta vasta varsinainen asennus lähti käyntiin. Ohjelmaa ei siis ollut vielä edes asennettu loppuun, kun klikkasin tuota pikakuvaketta joka sen errorin sinne antoi Embarrassed Nyt kaikki toimii, mutta FSX:n osalta (jossa siis edelleen käytän Ezdokia) Chase Cam pyyhkii sen pois käytöstä jokaisella kerralla kun sen käynnistän thmbdn En ainakaan vielä ole löytänyt valikkoa, josta sen saisi tekemään muutoksia vain Prepariin... Eipä tuo nyt paljoakaan häiritse, koska Ezdok:n saa taas käyttöön kunhan vain konffaa FSX -tiedoston sen omalla ohjelmalla.

Sain Bonanzaan community -asetukset, ja kävin hieman ohjelmaa muutenkin läpi. Hiirellä katsominen ympäri ohjaamoa hiiren rulla pohjaan painettuna on hidasta? Löysin tuohon mielestäni asetukset, ja siirsin ne kummatkin täysille, mutta silti "pään kääntäminen" hiirellä tuntuu siltä kun olisi täydessä kännissä, ja kääntö jatkuu vielä hiiren pysäyttämisen jälkeenkin suuntaan johon päätään pyörittää... Onkohan tuohon mitään selvää säätövalikkoa, josta sen saa toimimaan "reaaliajassa" hiiren kanssa? 

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #24 on: 10.08.18, 09:13 »

Taas on pieniä ongelmia Embarrassed

Tota online manuaalia on tullut luettua, mutten sieltä ongelmaani mitään löydä.

1. Lentäessäni Aesin Bussilla (P3Dv4.3) tuo kamera saattaa tipahtaa päältä kymmenenkin kertaa per lento. Tämä tapahtuu aina, kun kääntelen ohjaamon nappuloita (jos tapahtuu) saan sen tietty päälle INS -näppäimellä jolle määritetty global enable / disable. Mikähän laittaa tuon disable-tilaan?

2. Sticky mouse look on pärähtänyt päälle itsestään muutaman kerran, ja aika pahassa paikkaakin nimittäin kiitotieltä poistuttaessa. Ei auta muu, kun CTRL + ALT + DEL jotta kameran saa pois päältä ja pääsee ohjaamon nappuloihin taas kiinni. Mikähän tämän tilan laittaa aktiiviseksi, kun sille ei edes näppäintä voi määrittää erikseen?

Voiko edellämainitut johtua Preparissa olevista näppäinkomennoista, joita en ole osannut disabloida?

Jos joillain ollut samankaltaisia ongelmia, niin apua vastaanotetaan Wink

Edit: 3. Miten punaiset kameran tilasta ilmoittavat tekstit saa pois päältä?
« Last Edit: 10.08.18, 15:58 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #25 on: 12.08.18, 14:09 »

Nyt disabloitu kaikki komennot Preparista joita Chase Plane käyttää, mutta silti kamera tipahtelee jatkuvasti pois päältä (global disable). Ideoita?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #26 on: 12.08.18, 15:12 »

Olen luonut Chasella täysin uuden profiilin A319. En siis ole koskaan käyttänyt muiden säätöjä. Kaikki toimii oikein, mutta aina kun valitsen koneeksi A319 kuvakulma kääntyy päinvastaiseksi. Tämä palautuu kun valitsen hiiren kakkosella On-board (Chase Plane)... Miksi? Toki riesana edelleen edellämäinitut asiat.


« Last Edit: 12.08.18, 16:59 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #27 on: 13.08.18, 06:11 »

Nyt disabloitu kaikki komennot Preparista joita Chase Plane käyttää, mutta silti kamera tipahtelee jatkuvasti pois päältä (global disable). Ideoita?

Katso ettei tuohon global disable -komennolle ole mitään sellaista painiketta mitä tarvitsee normaalisti lentäessä. Ja kyllä tuota joutuu aina välillä käynistelemään uusiksi lennon aikana kun ei vaihda kuvakulmia.

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #28 on: 13.08.18, 07:37 »

Katso ettei tuohon global disable -komennolle ole mitään sellaista painiketta mitä tarvitsee normaalisti lentäessä. Ja kyllä tuota joutuu aina välillä käynistelemään uusiksi lennon aikana kun ei vaihda kuvakulmia.

Ei ole, joten tuo on ihmetyksen aihe.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #29 on: 13.08.18, 15:01 »

Edit: 3. Miten punaiset kameran tilasta ilmoittavat tekstit saa pois päältä?

Löytyikin Preparin omista asetuksista Embarrassed

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #30 on: 14.08.18, 06:35 »

Ei ole, joten tuo on ihmetyksen aihe.

No täytyy muista että tuo on kuitenkin vielä betassa, mutta avaathan järjestelmänvalvojana? Itsellä ainoa ongelma on että T7:n kanssa jos menee suoraan taaksepäin niin lentää koneesta pihalle.

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #31 on: 14.08.18, 06:41 »

Kyllä vaan.



Edit: Mutta jos ei sullakaan vaihda kuvakulmia, niin sittenhän tässä ei mitään ihmeellistä ole. Joutuu vain vähän väliä painamaan pikanappia Global enable.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #32 on: 14.08.18, 09:51 »

Edit: Mutta jos ei sullakaan vaihda kuvakulmia, niin sittenhän tässä ei mitään ihmeellistä ole. Joutuu vain vähän väliä painamaan pikanappia Global enable.


Joo se välillä jumittaa, mutta uudelleen käynnistämisellä se lähtee taas toimimaan.

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #33 on: 24.11.18, 09:04 »

Olen luonut Chasella täysin uuden profiilin A319. En siis ole koskaan käyttänyt muiden säätöjä. Kaikki toimii oikein, mutta aina kun valitsen koneeksi A319 kuvakulma kääntyy päinvastaiseksi. Tämä palautuu kun valitsen hiiren kakkosella On-board (Chase Plane)... Miksi? Toki riesana edelleen edellämäinitut asiat.



Tämä ongelma ei koskaan ole poistunut, enkä tiedä mikä sen aiheuttaa. A320 / 321 toimii täysin normaalisti. Katselin läpi ko. koneen camera definitionit monestakin paikkaa (panel.cfg / aircraft.cfg) ja vertailin A320:n kanssa eikä eroja ole. A318/319 & A320/321 käyttää samaa profiilia ja ovat erilliset konepaketit.

Jospa seuraava vihje kertoisi teille jotain?

Käynnistyessään A319 on custom => outside kuvakulmassa, kun taas A320/321 on normaalissa chase plane onboard virtual cocpit kuvakulmassa.



Preparin valikoistakin olen yrittänyt katsella, mutten ymmärrä? Onko mitään ideoita.
« Last Edit: 24.11.18, 09:09 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #34 on: 04.12.18, 14:54 »

Olihan taas pienestä kiinni!

Poistin A318/319 kokonaan jonka jälkeen ei tietystikään toiminut enää myöskään A320/321 (Aerosoftin oma moka), poistin ChasePlaneen luomani asetukset, ja poistin koko ChasePlanen. Poistin sitten myös A320/321 -sarjan.

Asensin sitten Airbussit uudelleen ja sama ongelma, mutta nyt kummallekin sarjalle. Koska A318 / 319 julkaistiin ensin, ja tietysti säädin sen ensin en tajunnutkaan että A320 / 321 jäi erilaiseen konfiguraatioon. Yleensä ottaen jos säädät jotakin (fuel planner / configuration) muutokset vaikuttavat kumpaankin sarjaan.

Ero oli kuitenkin itse koneen sisällä olevassa "konfiguraattorissa".

A320 -sarjassa oli view system OFF, ja kuvakulma koneen latauksen jälkeen normaali. A318/319 -sarjassa taas ON, ja kuvakulma matkustamoon päin.

En enää muistanut, että siellä oli kaksi täppää, view system ja panel bar.

No tulihan asenneltua bussit nyt .xml -tyylillä, mutta mitähän sekään hyödyttää koska yhteiset tiedostot sijaitsevat edelleen Users / Käyttäjänimi / Documents / Aerosoft...?

Tuli myös konfattua ChasePlane kaikkine eri koneineen joka oli kyllä oikeasti hyvä juttu!







Aerosoft haisee silti thmbdn
« Last Edit: 04.12.18, 14:58 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jaakko Polet
Offline Offline

Posts: 991
Date Registered: 17.07.10

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #35 on: 05.12.18, 14:05 »


Canon EOS 60D,18-55mm IS EF-S,24-105/4 IS USM L 70-200/4 IS USM L
koettu: OUL HEL TKU LAX MDW SAN AMS FCO WAW JFK ARN CPH MUC VIE SZG NCE LPA LHR VAA LLA KUO JYV MXP GVA CTA REG NAP CIA RMI TMP VCE LCY STN KTT RVN KEM OSL FRA TGL MYF EVE SJV LKN SOJ SUF KRK KRN ENF LIRU EFAH EFPA EFPU EFME EFLA EFKO EFRH EFML EFJM EFNU EFKN EFVT EFAL EFHF ORD PHL OSH MKE PEK tulossa:CPH MXP OSL | PPL(A) |
Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1