FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.18, 06:06

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  P3d v4 kuvakulma ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 ... 23 Reply Print
Author Topic: P3d v4 kuvakulma ongelma  (Read 26513 times)
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

P3d v4 kuvakulma ongelma
« on: 12.08.18, 18:04 »

Moro! Nyt todellakin toivoisin että joku osaisi auttaa! Mulle tuli semmonen ongelma tässä lähiaikoina ihan yhtäkkiä että kun liikun simulaattorissa jossakin kuvakulmassa eli käännyyn vaikka vasemmalta oikealle esimerkiksi ohjaamossa niin se ei ole sellaista sulavaa vaan ns pätkii jostain syystä aika paljonkin. Suurin tämä ongelma on aerosoft a319 professionalissa mutta myös esimerkiksi pmdg 737:ssa on myös tämä ongelma. Tänään uudelleen asensin simulaattorin, mutta sekään ei auttanut. Framet on unlimited kohdassa. Ei ole oikein kiva lentää tämän ongelman kanssa. :/
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #1 on: 12.08.18, 18:58 »

Listaa tietokoneesi ominaisuudet ja käytetyt lisäosat + ota kuvat P3Dv4 -asetuksistasi näin alkuun...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #2 on: 13.08.18, 05:07 »

Listaa tietokoneesi ominaisuudet ja käytetyt lisäosat + ota kuvat P3Dv4 -asetuksistasi näin alkuun...

Joo tänään iltapäivällä voin. Se tosin tuli ihan yhtäkkiä ilman että lisäsin mitään lisuria tai muutin asetuksia. Ja pätkiminen on heti paljon pienempää ku laittaa aerosoft a319 bussissa vaikka virtual cocpit only kuvakulman
« Last Edit: 15.08.18, 15:02 by Roni Jatkola »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #3 on: 13.08.18, 07:34 »

Koita näin alkuun rajoittaa framet 30fps, ja katso missä special effects slideri on? Minulla jos special effects on jossain muussa kun LOW -asennossa se aiheuttaa pahaa stutteria (katkomista) ORBX Vectorin asentamisen jälkeen.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #4 on: 13.08.18, 12:11 »

Koita näin alkuun rajoittaa framet 30fps, ja katso missä special effects slideri on? Minulla jos special effects on jossain muussa kun LOW -asennossa se aiheuttaa pahaa stutteria (katkomista) ORBX Vectorin asentamisen jälkeen.
Mulla ei kyllä ole orbx vectoria mutta katon ku pääsen kotia. Ja mulla kyllä on effects kohdat muistaakseni puolessa välissä tai täysillä.
« Last Edit: 15.08.18, 15:04 by Roni Jatkola »
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #5 on: 13.08.18, 12:47 »

Mulla on: Asus pöytäkone
Intel Core i5-7400
DDR4 16G
NVIDIA GeForce GTX1060 3GB
HDD 1TB
SSD 256GB

Lisäosat: ORBX global base pack
/trees/ESSA, tatun north finland, south finland, finland base pack. EFIV, EFRO revisited, mega Airport Helsinki, aerosoft a319 professional, pmdg 737, rex4, active sky next, gsx...
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #6 on: 13.08.18, 14:08 »

Ei nuo viat tuosta minnekkään katoa joten päätin että teen huomenna koko koneen uudelleen asennuksen :/
Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 940
Date Registered: 18.09.01

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #7 on: 13.08.18, 14:30 »

Ei nuo viat tuosta minnekkään katoa joten päätin että teen huomenna koko koneen uudelleen asennuksen :/

Suosittelisin, että kokeilisit ensin erilaisia asetuksia ennen uudelleen asennuksia. Foorumilla on muutamia tapauksia, jossa uudelleenasennuksessa on oijottu ja saatu simu entistä syvemmälle kaaokseen. Tämän jälkeen on syytetty simua ja lisäosia sekundaksi Grin

Itse aloittaisin ensin säätämällä slaidereita vasemmalle ja ottamalla erikoisefektejä pois. Myös dynamic lighting kannattaa kokeilla ottaa pois. Kokeilitko säätää sitä framerate limiteriä?

Edit: oletko muistanut päivittää P3D:n versioon 4.3?
« Last Edit: 13.08.18, 14:36 by Mikko Westerlund »

Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, GeForce GTX 960 4Gb, 21" BenQ, Win7@SSD, FSX, P3DV2, P3DV3, P3DV4@SSD
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #8 on: 13.08.18, 14:39 »

Juuri kuten Mikko sanoi, koita eri asetuksia ensin. Ei nuo stutter ongelmat kyllä aivan itsestään ilmaannu.  Jokin on muuttunut (riittää että on heavy sää päällä esimerkiksi). 3Gb näyttiksen muistia + Aes A319 on liian vähän, ja musti saattaa täyttyä pian =Stutteria tiedossa.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #9 on: 13.08.18, 14:48 »

Juuri lennolla LPPT - EFHK

katso näyttiksen muistinkäyttöä



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #10 on: 14.08.18, 04:24 »

Suosittelisin, että kokeilisit ensin erilaisia asetuksia ennen uudelleen asennuksia. Foorumilla on muutamia tapauksia, jossa uudelleenasennuksessa on oijottu ja saatu simu entistä syvemmälle kaaokseen. Tämän jälkeen on syytetty simua ja lisäosia sekundaksi Grin

Itse aloittaisin ensin säätämällä slaidereita vasemmalle ja ottamalla erikoisefektejä pois. Myös dynamic lighting
kannattaa kokeilla ottaa pois. Kokeilitko säätää sitä framerate limiteriä?

Edit: oletko muistanut päivittää P3D:n versioon 4.3?
Kyllä mie eilen yritin vähän niitä slidereitä säätää... Ja ei se oikein auttanu. Framerate slideriki pahensi asiaa ku laitto 30fps. Mulla on konekki melkein tyhjä jo sitä uudelleen asennusta varten. (meinasin tehä ihan puhtaan asennuksen eli että kaikki poistuu) en tosin vielä, vissiin se p3d pitää vielä asentaa ja kokeilla niitä asetuksia🙁
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #11 on: 14.08.18, 04:54 »

Ja seki jännä että nuo asetukset on ollu mulla aiemminki ja sitte yhtäkkiä se ei enää toimikkaan niillä ku pätkii. Eikö se tietokoneen puhdas uudelleen asennus tyhjennä sieltä niitä turhia tietoja niin ei ole heti täynnä sitte ne?
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #12 on: 14.08.18, 06:32 »

En mie osaa nuita kuvia laittaa. Oisin laittanu kuvan melkein tyhjän koneen cpu tiedoista... Ja mitä tuhoa se tietokoneen puhdas uudelleen asennus voi simulle tehdä jos se on jo poistettu koneelta?

Lähetät kuvan ihan normaalisti Lisätoiminnot->Liitä kuvia-> lähetä ja sitten lähetät viestin. Sen jälkeen muokkaat sitä viestiä, poistat kuvan ja teet tuon aiemmin lähetyksen uudelleen.

Mutta joo tuo 3Gb taitaa olla lähes kaikille addon-koneille liian vähän. Onkos autogeniä miten paljon käytössä?

Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #13 on: 14.08.18, 06:43 »





Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #14 on: 14.08.18, 06:48 »






Melkein tyhjän koneen tiedot
Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #15 on: 14.08.18, 06:51 »

Voinko mie kokeilla uudelleen asentaa tuon koneen ihan kokonaan? Simu on poistettuna nyt. Ku mie vain että ku sillä lähtis kaikki turha ja tulis tilaa. Ja ne 2 autogen slideä taitaa olla dense kohdassa tai sitte pykälää vähemmän
« Last Edit: 15.08.18, 15:07 by Roni Jatkola »
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #16 on: 14.08.18, 07:37 »

Ja ne 2 autogen slideä taitaa olla dense kohdassa tai sitte se pykälää vähemmän

Jos ei autogeneillä ole väliä, niin niitä kannattaa pudottaa, vie performancea suhteellisen paljon. Ja kannattaa opetella yhteen viestiin asiat, eikä minuutin välein montaa viestiä, helpottaa lukemista  Wink

Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #17 on: 14.08.18, 07:38 »

Okei. Mitä se autogen tekee?
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #18 on: 14.08.18, 07:41 »

Okei. Mitä se autogen tekee?

Autogenit ovat lentoaseman ulkopuolisia rakennuksia, talot, kirkot jne.

Roni Jatkola
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 07.08.16

Re: P3d v4 kuvakulma ongelma
« Reply #19 on: 14.08.18, 07:45 »

Mistä johtuu se sitte että mulla jotkut puut vilkkuvat/muuttavat väriä/muotoa välillä ku lentää ja kattoo alas
Pages: [1] 2 3 ... 23 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1