FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
15.08.20, 18:59

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Ajurissa framerajoitin?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Ajurissa framerajoitin?  (Read 2087 times)
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Ajurissa framerajoitin?
« on: 08.01.20, 12:14 »

Asensin Nvidian uusimman ajurin 441.87 näytönohjaimelleni. Nvidian asetuksissa on uusi mahdollisuus rajata framerate alueelle 40-240 tai sitten ei mitään rajoitusta (kuten aiemmilla ajureilla).

Kokeilin rajoittusarvoja 40 ja 60. P3D4.4 simu näyttää toimivan ihan samalla tavoin (simusta rajoitus 30) oli Nvidian rajoitus kumpi vaan, 40 tai 60. Näin varmaan kuuluukin olla.

Kysymys onkin: Mitä hyötyä Nvidian ajurissa olevasta rajoittimesta voisi olla P3D4.4:lle vai eikö mitään?


i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #1 on: 10.01.20, 02:51 »

Ei kai siitä "simu maailmassa" ole juurikaan hyötyä, ellei sitten säädä näyttöä ko. virkistystaajudelle 40-60?. Ja sitten simua samalle asetukselle. Tuli hommattua vihdoin 4K -näyttö, ja sen kanssa on ollut kyllä säätämistä. Näyttäisi hyvin toimivan 30Hz + vertical sync. Sulla ei (muistaakseni) toiminut? 2xSSAA ja perään nVidian inspectorilta 4XSGSS tuntuisi olevan mulle aikaslailla paras näin nopeasti kokeillen... Ihmeen sulavaa on kyllä. Täytyy tietty todeta, että mulla on päällä myös Ivao tai Vatsim -verkko ja ActiveSky, Rex Skyforce ym. kilkettä.

Tulee varmaan kyllä kyseltyä lisää, kunhan alkuun pääsee laugh

Ajureita en ole vielä päivittänyt, mutta täytynee sekin tossa hoitaa...

 

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #2 on: 10.01.20, 07:53 »

Jätin tuon Nvidian framerajoittimen käyttämättä.

Minulla 4k-näyttö toimii hienosti (Sony 4k-tv 43"), simun framet lukittuna arvoon 30. Ohessa P3D4.4:n säädöt itselläni.









i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #3 on: 10.01.20, 16:12 »

Texture resolution kannattaisi laittaa 2048, ainakin jos Aesin bussilla lennät (paneelin takia).

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #4 on: 10.01.20, 17:49 »

Texture resolution kannattaisi laittaa 2048, ainakin jos Aesin bussilla lennät (paneelin takia).
Kokeilin tuota 2048 x 2048 juuri Airbussin paneelinkin takia, kiitos Mika. Näyttää paneeli vielä terävämmältä, mutta 4k-näytölläni jo 1024 x 1024 näytti tarkalta ja hyvältä. Jätin tuon korkeamman, koska framet eivät tästä muutoksesta laskeneet yhtään.

Toinen juttu, jonka oli kuvissani hieman vvärin, on raksi ruudussa use high resolution terrain texturea. Sii ruksi pitää olla, eikä alenna juurikaan frameja ja maisema on vieläkin hitusen parempi paikka paikoin.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #5 on: 10.01.20, 18:16 »

Ok!

Testailin hieman, mutta enpä tajunnut muuttaa experiencen asetuksia... Nevermind, ihan hyvä siitä tuli vaikka oli väärät määritykset Embarrassed

https://youtu.be/0zRodDFX668

"4X SSAA + 2X SGSS (nVidia inspector) resolution 3840X2160, scale and layout 200%" Tohon kai täytyy vielä tehdä muutoksia.... ehkäpä NVI:ltä tuo 2X SGSS pois.

Itse lentämisen aikana ei ollut stuttereita tms. videolla niitä kuitenkin on.
« Last Edit: 10.01.20, 18:22 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #6 on: 10.01.20, 18:53 »

Kommentteja Mikan ylläolevasta videosta.

1. Lentoteknisesti video oli varmaan ihan oikeaoppinen, en itse osaa lentää noin hyvin enkä hallitse Airbussin ohjelmointia kunnolla.

2. Hesan keskustassa taisi olla photoscenery mutta muu alue kuten Espoon seutu, oli minusta aika epärealistisen näköistä. Tiet oli kuin päälle liimattuja. Taisi olla pelkkä South-Finland vai vaan default? Onhan photari saatavissa laajalle alueelle pääkaupunkiseudullal ja sen ympärillä.

3. Framerate oli rajoittamaton ja pyöri lennolla 30 paikkeilla mutta EFHK:lla ainoastaan 20 paikkeilla, joka aiheutti tökkimistä. Osansa on varmaan sillä, että videolla oli EFHK:lla toiminnassa lentoaseman autot liikkuvina, kuljetinlaitteet ja taisi olla varjotkin. Itselläni valtaosa noista on pois (Aerosoftin Mega EFHK).

4. Koneen paneeli oli tarkka, ilmeisesti 2048 x 2048?

5. Mitkä olivat Preparin avainsäädöt? Eikös tasaisemmman aikaansaannoksen saisi rajoittamalla simussa framet 30:een? Mika sanoikin että video oli kokeilu 4k-näytöllä???

6. En ehtinyt havaita AI-liikenteen määrää. Oliko ja jos oli, kuinka paljon (0...100%)?

7. Mistä saa liikkuvat varjot Airbussin ohjaamoon? Hieno efekti, mutta rasittanee frameja ja lennon sulavuutta?

8. Muuta?




i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #7 on: 11.01.20, 02:05 »

1. Normaalia toimintaa
2. Tekemäsi Helsingin photomaisema oli käytössä. Käytän sitä, koska ORBX:n mallinnus ei sisällä läheskään niin paljon rakennuksia, kun tekemäsi photari. Edelleenkin vrt. pääkaupunkiseudun photomaisemat vs. ORBX:n "default maisemat" on tarkkuus aivan toista luokkaa... tästä syystä en käytä Espoota, Vantaata jne... Tatun & Karin Suomimaisemat ovat tietysti käytössä, voisiko ilman olla Wink
3. Se että rajoittamaton FPS pyörii 30FPS:n tienoilla johtuu siitä, että VSYNC on käytössä. VSYNC:n tarkoitushan on pitää näytön vertikaalinen tahdistus kolmessakymmenessä framessa, jotta 30Hz näyttö, tai TV on sen kanssa synkronoitu. Jos VSYNC:iä ei pidä päällä, niin tilanne on täysin toinen. (Itsellä 25-70FPS) tilanteesta riippuen Airbussilla & kilkkeillä, joita kyllä löytyy... Tökkimistä huomasin itse ainoastaan kiitotiellä. Asetuksia joutuu siis vielä korjailemaan. Videolla tilanne on erilainen, kun lennolla.
4. Joo, ja taitaa olla suurin tuettu resoluutio (on voinut kyllä muuttuakin)?
5. Hieman tiukemmat, kun sinulla (huomattavasti enemmän juttuja päällä). FPS:n rajoittaminen ei ole tarpeen kun käyttää VSYNCiä. (tämä toimintohan pyrkii pitämään framet 30, ja virkistystaajuus näytössä/TV:ssä on se 30Hz, jolloin saadaan sulavaa kuvaa). Tästä oli aiemmin erään foorumilaisen toimesta aika tyhjentävä postaus, ja olihan siinä muitakin mukana selventämässä asiaa...
6. Lennän verkossa, joten AI -liikenne onkin IRL -liikennettä Grin On toki laivat, ja autot jne...
7. On mielestäni aivan perusjuttuja Preparissa.... ehkä sulla ei ole varjoja päällä? Ei mielestäni vaadi laitteistolta paljoakaan.
8. Ei ainakaan tällä erää
« Last Edit: 11.01.20, 02:10 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #8 on: 11.01.20, 02:16 »

7. pari täppää, ja on varjot hallussa (ohjaamon sisällä)



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #9 on: 11.01.20, 09:40 »

Kiitos jälleen perusteellisesta vastauksesta Mika. Pari huomiota:

2. Sinulla on siis ORBX-maisema pohjana muualla pääkaupunkiseudulla kuin Helsingissä, jossa on photari? Makuasia, mutta minusta Espoon, Vantaan, Nurmijärven, Tuusulan, Itä-Helsingin, Kirkkonummen ym. alueet ovat photarilla paljon luonnollisemman näköisiä kuin sinulla videossasi. Rumimman näköisiä videossa ovat päälle liimatut tiet ja väylät, ihan kuin Preparin default-maisemassa. Valitettavasti tekemieni photarien tarkkuus on vain 4,7 m/pixeli, eikä sillä vanhalla systeemillä, jolla ne tein ei pääse tarkempaan vaikka ilmakuvat ovat 1m/pixeli tai 2m/pixeli.

3. Minulla näyttönä toimiva Sonyn 43-tuumainen 4k-televisio on paljon muussakin käytössä kuin simukäytössä. Kokeilin kerran rajoittaa television virkistystaajuuden arvoon 30Hz, ja sitten Preparissa VSYNC päälle plus rajoittamaton framerate. Tulos ei minulla ollut niinkään hyvä kuin nykyinen, eli tv on natiivilla 60Hz, simusta rajoitin 30 framea ja VSYNC ei toiminnassa. Muussa käytössä 30Hz on huono juttu, koska esim. hiiren liike on katkonaista mm. nettiselailussa. Uskon että lennettäessä tilanne on sinulla sujuvampi kuin tekemälläsi videolla ja se on tärkeintä! Smiley

5. Jos haluaa EFHK:lla paremmat framet, pitää kentän maiseman säädöistä ottaa pois autot ja varjot (niillä iso vaikutus). Edelleen en käytä EFHK:lla kenttäsceneryn photopohjaa, vaikka se on tarkempi kuin tekemäni alueen photari. Tämäkin makuasia, mutta EFHK:n kentän pohja on ihan liian tumma verrattuna pääkaupunkiseudun photosceneryihin ja jopa default-maisemaan. Siksi en käytä EFHK:n omaa pohjaphotaria ja toinen syy on se, että saan paremmat framet.

6. Itselläni on kaupallinen AI-liikenne, mutta säätö on vain 40%, ja maanteiden autot vain 10%:ssa. Laivat on minullakin, se jättifreeware-paketti, olisiko ollut Norjan simusivuilta ladattu.

7. Laitan varjot ohjaamoon. Jos framet säilyvät, annan olla.

Lisäys: 7. Laiton varjot ohjaamoon, toimii hyvin eikä vaikuta sujuvuuteen. Sen sijaan en voi laittaa ruksia kohtaan tarkemmat textuurit (use high resolution terrain textures), koksa silloin framet putoavat usein ihan pääkaupunkiseudullakin.





« Last Edit: 11.01.20, 14:21 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #10 on: 12.01.20, 09:21 »

Mika, laittaisitko vielä kommentteja edelliseen?

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #11 on: 12.01.20, 20:28 »

Niin tossahan on lähinnä toteamuksia...

Photareiden käyttö (muut kuin Helsinki) piirtää erittäin häiritsevät rajat, jotka näkyvät erittäin pitkältä, ja rajat ovat pitkiä joten en käytä.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #12 on: 12.01.20, 21:15 »

Ohessa pari kuvaa pääkaupunkiseudulta, ensin ylhäältä ja sama maisema ohjaamosta. Kaikki photosceneryt käytössä, ajankohta on 1.8. ja keskipäivä. Photarialue on huomattavan laaja ja kun lähestyy EFHK:ta, lennetään aika kauan photarialueella, jolloin ainakaan photarin South Finlandin rajat eivät häiritse. Minusta mallikuvissani photreiden raja ei juurikaan näy. Mereen rajoittuvissa osissa ei rajaa ole lainkaan.





i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #13 on: 13.01.20, 16:53 »

Suomi scenet käyttää simun omia textuureita. Eli minun tapauksessani mallia ORBX, ja rajat ovat järkyttävät Wink

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #14 on: 13.01.20, 19:09 »

Suomi scenet käyttää simun omia textuureita. Eli minun tapauksessani mallia ORBX, ja rajat ovat järkyttävät Wink
Nyt vasta ymmärrän. Photarien rajat voivat muodostua ongelmaksi ORBX-maisemien kanssa mutta eivät ole juurikaan ongelma tai ei lainkaan ongelma South Finlandin kanssa. Mikset käytä South ja North Finlandeja, kuten minä?

Itse en (jos muistat aiemmista FSNordic-jutuista) en  koske ORBX:n lisäosiin, koska kerran ne sekoittivat koko simuni (FSX), ja jouduin asentamaan kaiken uudelleen lukuisine silloisine lisäosineen. Joka tapauksessa, jos kuvissasi on esim. Espoom kohdalla ORBX:n lisäosamaisema, en pidä päälleliimatuista teistä ja väylistä.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4733
Date Registered: 13.04.09

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #15 on: 13.01.20, 19:27 »

Nyt vasta ymmärrän. Photarien rajat voivat muodostua ongelmaksi ORBX-maisemien kanssa mutta eivät ole juurikaan ongelma tai ei lainkaan ongelma South Finlandin kanssa. Mikset käytä South ja North Finlandeja, kuten minä?

Itse en (jos muistat aiemmista FSNordic-jutuista) en  koske ORBX:n lisäosiin, koska kerran ne sekoittivat koko simuni (FSX), ja jouduin asentamaan kaiken uudelleen lukuisine silloisine lisäosineen. Joka tapauksessa, jos kuvissasi on esim. Espoom kohdalla ORBX:n lisäosamaisema, en pidä päälleliimatuista teistä ja väylistä.


Niin ei se ORBX vieläkään sotke.  Grin
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #16 on: 13.01.20, 19:55 »

Jos hyvin käy ja MS julkaisee uuden simunsa tänä vuonna, joutavat ehkä kaikki FSX/P3D4- lisäosat roskakoriin niin ORBX:n tekemät, minun tekemäni ja valtava määrä muiden tekemiä sekä ilmaisia että kaupallisia lisäosia.

Olettaen omalta osaltani että Suomi ja Eurooppa ovat mallinnukseltaan sitä erinomaisen realististä luokkaa kuin MSFS 2020-esittelyvideoissa nähdään. Olisihan tuo sikäli hyvä tilanne, niin ei tälläkään palstalla tarvitsisi keskustella saatika kinata eri lisäosoien paremmuudesta ja toimivuudesta nykysimuissa. thmbup


i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4617
Date Registered: 18.12.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #17 on: 14.01.20, 06:05 »

Nyt vasta ymmärrän. Photarien rajat voivat muodostua ongelmaksi ORBX-maisemien kanssa mutta eivät ole juurikaan ongelma tai ei lainkaan ongelma South Finlandin kanssa. Mikset käytä South ja North Finlandeja, kuten minä?

South ja north Finland ovat käytössä, mutta ko. lisäosat käyttävät simulaattorin omia textuureja. Sinulla on vaaleammat (simun omat textuurit) kun minulla taas tummemmat (ORBX:n textuurit). Tekemäsi photarit on sovitettu alkuperäisiin FS2004 textuureihin värisävyiltään. ORBX:n textuurit ovat huomattavasti tummempia, ja ovat siis korvanneet alkuperäiset koko maailmaan jne...
« Last Edit: 14.01.20, 08:50 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4949
Date Registered: 14.10.01

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #18 on: 14.01.20, 06:34 »

Miten en ORBX:n tekstuurit sitten olisivat parempia kuin simun omat? Minusta simun omissa tummuus/vaaleusasetus on aika luonnollinen eikä liian tumma.
« Last Edit: 14.01.20, 08:53 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5502
Date Registered: 14.12.05

Re: Ajurissa framerajoitin?
« Reply #19 on: 14.01.20, 08:31 »

Niin ei se ORBX vieläkään sotke.  Grin

Eivät sotke nykyään. Silloin joskus Orbx:in alkuaikoina vuonna ? latasin ja asensin heidän ilmaisen demomaisemansa (oliko se Islannista tms?). Minulla ei silloin ollut vielä Orbx:in maksullista pakettia.

Jonkin ajan päästä siitä lennetäessäni Gran Canarian saaren läheisyydessä ihmettelin miten vuorten tekstuureiksi oli vaihtunut jotain vesitekstuuria, tekstiä! yms. En vieläkään tiedä mistä se johtui, mutta perinteisellä vianetsimiskonstilla (muistele mitä olet viimeksi asentanut ennen ongelmien syntyä) löysin ongelman aiheuttajan. Poistin Orbx:in demon ja kas oudot tekstuurit Gran Canarian vuorilta katosivat ja tilalle tulivat alkuperäiset. Syy saattoi toki olla myös sinne asentamassani Kanarian maisemakokonaisuudessa (se taisi olla se jo FS2004:lle tehty Kanarian maisema, joka oli sovitettu FSX:lle). Liekkö tämä sama ollut Esalla ongelmana?

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1