FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
02.04.20, 15:27

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Full Screen
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Full Screen  (Read 1606 times)
Pertti Lode
Online Online

Posts: 2544
Date Registered: 12.01.03

Full Screen
« on: 24.03.20, 08:48 »

Kun yläpalkista painaa full screen niin kuva hyppää noin 40mm sivuun ja tulee musta alue kuvaruutuun.
yläpalkki on kokoajan näkyvissä häviää vain kun full screen on merkattu
Se korjaantu kerran itsestää noin 5 min ajan sitten se tuli takaisin, mulla on ollut tämä vika monta vuotta sitten mutta en muista mitä sille silloin tein.
Tietääkö kukaan syytä tähän?
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1952
Date Registered: 14.02.05

Re: Full Screen
« Reply #1 on: 25.03.20, 13:45 »

Mitään ratkaisua minulla ei ole antaa, mutta voisiko vika olla näytön asetuksissa, näytönohjaimen asetuksissa tai sitten ratkaisu voisi löytyä simun itsensä asetuksista? Onko näyttöön suhteutettu resoluutio oikein? Joskus asiaan auttaa kun luo FSX.cfg:n uusiksi olettaen, että käytät FSX:ää.

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5488
Date Registered: 14.12.05

Re: Full Screen
« Reply #2 on: 25.03.20, 16:38 »

Kun yläpalkista painaa full screen niin kuva hyppää noin 40mm sivuun ja tulee musta alue kuvaruutuun.
yläpalkki on kokoajan näkyvissä häviää vain kun full screen on merkattu
Se korjaantu kerran itsestää noin 5 min ajan sitten se tuli takaisin, mulla on ollut tämä vika monta vuotta sitten mutta en muista mitä sille silloin tein.
Tietääkö kukaan syytä tähän?

En tiedä syytä tuohon, mutta monitorissahan pitäisi olla säätönappulat (vai onko ne jo nykyään hoidettu hipaisukytkimillä vai millä?), joista kuvan kokoon, paikkaan ja muihin ominaisuuksiin voi vaikuttaa. Helpointa olisi katsoa sen manuaalista, jos sellainen on tallessa. Uusille vehkeille manuaalit ovat usein/yleensä ladattavissa netistä.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6031
Date Registered: 17.04.02

Re: Full Screen
« Reply #3 on: 25.03.20, 18:47 »

En tiedä syytä tuohon, mutta monitorissahan pitäisi olla säätönappulat (vai onko ne jo nykyään hoidettu hipaisukytkimillä vai millä?), joista kuvan kokoon, paikkaan ja muihin ominaisuuksiin voi vaikuttaa. Helpointa olisi katsoa sen manuaalista, jos sellainen on tallessa. Uusille vehkeille manuaalit ovat usein/yleensä ladattavissa netistä.

Noi nappulat katos monitoreista analogisten näyttöväylien kadottua. Eli 10 vuotta sitten.

-JukSii-
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5488
Date Registered: 14.12.05

Re: Full Screen
« Reply #4 on: 26.03.20, 08:08 »

Mulla on edelleen yli 10 vuotta vanha Asuksen 26-tuumainen näyttö, jossa on selkeät säätönappulat. Hyvin toimii eikä tämä enää mikään katodisädeputki-monitori (eli perinteiseen putkimonitoritekniikkaan perustuva) ole vaan ihan litteä näyttö. Muistelen hämärästi, että minulla oli myös samantapainen ongelma joskus tätä näyttöä käyttöön otettaessa.

Edit: Ovat tässä jo HDMI- ja DVI-liitännät sekä luonnollisesti vielä vanha analoginen VGA-liitäntä (jota tosin en ole koskaan käyttänyt). Niin ja oikea paperinen manuaali monella eri kielellä (mukana suomi).

« Last Edit: 26.03.20, 08:18 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pertti Lode
Online Online

Posts: 2544
Date Registered: 12.01.03

Re: Full Screen
« Reply #5 on: 27.03.20, 09:56 »

Mulla on  kans ASUS 22# ja yli 10v vanha siinä on 6 nappia ja kun yritin katsella mitä ne napit saa aikaseks niin en ymmärtänyt mitään sen perään,
lopetin hommat ja kuva näytti vielä olevan niin  kuin pitääkin tuli hiukan sinisemmäksi mutta Full Screen tuli takaisin ja on nyt toiminut jo yli 0.5 tuntia
Älkää kysykö mitä tein kun en itsekkään tiedä
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6031
Date Registered: 17.04.02

Re: Full Screen
« Reply #6 on: 28.03.20, 08:43 »

Mulla on edelleen yli 10 vuotta vanha Asuksen 26-tuumainen näyttö, jossa on selkeät säätönappulat. Hyvin toimii eikä tämä enää mikään katodisädeputki-monitori (eli perinteiseen putkimonitoritekniikkaan perustuva) ole vaan ihan litteä näyttö. Muistelen hämärästi, että minulla oli myös samantapainen ongelma joskus tätä näyttöä käyttöön otettaessa.

Edit: Ovat tässä jo HDMI- ja DVI-liitännät sekä luonnollisesti vielä vanha analoginen VGA-liitäntä (jota tosin en ole koskaan käyttänyt). Niin ja oikea paperinen manuaali monella eri kielellä (mukana suomi).

Yritin siis sanoa tuolla viestilläni sitä, että analogisessa näyttösignaalissa noita kuvakohdistuksen säätöjä tarvitaan. Digitaalinen signaali toimii suoraan digitaalisen näytön kanssa.

-JukSii-
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5488
Date Registered: 14.12.05

Re: Full Screen
« Reply #7 on: 28.03.20, 09:52 »

Tarkoitat siis sitä, että jos litteässä näytössäkin (joka toimii eri periaatteella kuin eloktronisuihkuun perustuvat vanhat näytöt) käytetään VGA-signaalia, voidaan tarvita kuvan kohdistusta. Olisikohan sitten niin, että Pertti käyttää vielä sitä VGA-liitäntää, joka näissä yli 10v vanhoissa "litunäytöissäkin" vielä on mukana? Kannattaisi kyllä vaihtaa HDMI:hin tai edes DVI-liitäntään (jotka näissä meidän näytöissämme myös ovat) - tietenkin vain jos näytönohjain tukee noita.

Minä en ole käyttänyt näiden uudempien näyttöjen kanssa koskaan (en kotona - tosin on ollut vain tämä yksi edelleenkin käytössä oleva - enkä töissä, jossa oli satakunta) VGA-liitäntää. Muistikuvani samankaltaisesta ongelmasta kuin Pertillä lienee sitten vanhempaa perua jostain putkinäyttöjen aikakaudelta. Tämän ikäisenä ei voi enää luottaa muistiinsakaan.

Pekka

P.S. Kurkkasin näyttöni käsikirjaa ja siellä todella sanotaan, että kuvan kohdistukseen tarkoitettua näppäintä käytetään pelkästään VGA-liitäntää käytettäessä. Aina sitä vanhanakin oppii jotain uutta. Tosin en tätä oppia olisi koskaan tarvinnut, sillä "VGA-aikaani" oli käytössä ainoastaan putkinäyttöjä.

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pertti Lode
Online Online

Posts: 2544
Date Registered: 12.01.03

Re: Full Screen
« Reply #8 on: 28.03.20, 13:32 »

Sain tään nyt ainakin toimiin kun asensin simun uusiksi kun tässä tuli esiin vähän muitakin ongelmia  koneitten ja maisemien kanssa                  .
mulla on vain VGA liitäntä
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4788
Date Registered: 14.10.01

Re: Full Screen
« Reply #9 on: 28.03.20, 14:28 »

Eikö kaikkien simuilijoiden olisi aika siirtyä 4k-televisioihin simun näyttönä? Nykyään esim. Sonyn 49-tuumaisen LCD-4k-television saa jo noin 700 eurolla. Itse maksoin vuosi sitten 43-tuuman Sonyn 4k-LCD telkusta 800 euroa. Pienempiä saanee jo alle 600 eurolla.

Etuna on resoluutio 3840 x 2160 pixeliä, mikä verrattuna HD-resoluution on nelinkertainen tarkkuudeltaan. Lisäetuna on simunäkymän suuri koko, joka lisää lennon realistisuutta reippaasti. Kuten myös 4k-resoluution tarkkuus.

Itselläni 4k toimii hienosti P3D4.4:n kanssa, framet rajoitettu 30:een, jossa lähes aina pysyvätkin. 4k mahdollistaa senkin, että Preparin maisemasäätöjen ei tarvitse olla niin "isolla". Esim.  säätö 4xSSAA riittää estämään välkkymisen, kun HD-resolla vanhassa telkussani piti käyttää maksimia 8xSSAA, joka vaikutti jo alentavasti framerateen.

On tärkeää että simukäytössä on LCD-televisio eikä kuvallisesti vielä parempi OLED (65 tuumainen Sony- OLED perhetelkkuna), jotta kuvan mahdollinen kiinnipalaminen voidaan välttää. Simussa ohjaamokuva voi olla sama tuntikausia.


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1