FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.10.18, 15:44

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 28 29 [30] Reply Print
Author Topic: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.  (Read 77093 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6263
Date Registered: 27.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #580 on: 04.05.18, 15:59 »

Laiton ohjeen mukaan nuo arvot niin että FSX:n limitteri on 30 fps. Tuoloksena oli EFHK:lla entistä tökkivämpi lentoonlähtö vakio widesreen Airbussilla. Framet putosivat luokkaan 20-22, kun ne aiemmin olivat hieman alle 30 ja lentoonlähtö aika sulavaa. Käytössä on Megan EFHK lähes maksimisäädöillä.

Teinkö jotain väärin? Eikö fps pysykään tuolla uudella asetuksella 30:ssä? Eikö lennosta tulekaan sulavampaa, kuten täällä sanotaan?


Et sä tarvitse fps limiteriä, kun vsync rajoittaa sen 30:een. Mutta sulla ei saa fps ilman vsynciä olla missään vaiheessa alle 30. Eihän se voi toimia, jos se yrittää lukita sen 30:een ja sulla on fps vaikka 28. Kuten aikaisemmin sanoin, vsync ja 30Hz näyttö, jolloin sulla on äärimmäisen sulava simu.  Eikä missään tapauksessa simusta sitä rajoitusta, kun se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan.
« Last Edit: 04.05.18, 16:03 by Joona Väisänen »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6263
Date Registered: 27.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #581 on: 04.05.18, 16:01 »

Tuon vastauksen olen saanut sata kertaa laugh. Entä jos löytyisi tapoja saada nykykoneella (aika tehokas) lisää sujuvuutta FSX:ään?

Sä saat sen vastauksen, koska se on ainoa. Luuletko, että aikasi jankkaamalla lopputulos muuttuu? Fsx on ikivanha simu. Jos sille olisi keinoja, ne olisi tiedetty jo vuosia sitten. Oli sulla millanen kone tahansa, ei se hyödytä, jos softa on surkea. Vai mistä sä luulit, että niitä keinoja nyt yhtäkkiä löytyisi, joita ei simuyhteisö ja softakehittäjät ole vuosikymmenen aikana löytänyt?
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4232
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #582 on: 04.05.18, 16:16 »

Et sä tarvitse fps limiteriä, kun vsync rajoittaa sen 30:een. Mutta sulla ei saa fps ilman vsynciä olla missään vaiheessa alle 30. Eihän se voi toimia, jos se yrittää lukita sen 30:een ja sulla on fps vaikka 28. Kuten aikaisemmin sanoin, vsync ja 30Hz näyttö, jolloin sulla on äärimmäisen sulava simu.  Eikä missään tapauksessa simusta sitä rajoitusta, kun se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan.
Muuten hyvä vastaus mutta en oikein ymmärrä mitä pitää tehdä. Minulla on 60Hz LCD-televisio.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3843
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #583 on: 04.05.18, 17:27 »

Et sä tarvitse fps limiteriä, kun vsync rajoittaa sen 30:een. Mutta sulla ei saa fps ilman vsynciä olla missään vaiheessa alle 30. Eihän se voi toimia, jos se yrittää lukita sen 30:een ja sulla on fps vaikka 28. Kuten aikaisemmin sanoin, vsync ja 30Hz näyttö, jolloin sulla on äärimmäisen sulava simu.  Eikä missään tapauksessa simusta sitä rajoitusta, kun se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan.

No perskutarallaa niinhän se tekee Grin Tota en ole tiennyt että se rajoittaa ihan ite. Tomii pirun hyvin 60Hz:n kanssa 1/2 arvolla, muttakun ei sitten enää lentokentällä rullatessa pysy perässä. Harmi ettei tätä näyttöä saa tiputettua 30Hz edes ohjelmallisesti.

No mutta Preparissa sitten paremmalla onnella.

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14440
Date Registered: 21.07.04

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #584 on: 04.05.18, 19:13 »

Harmi ettei tätä näyttöä saa tiputettua 30Hz edes
Eikö? Kyllä mulla löytyy ainakin Nvidian asetuksista myös virkistystaajuus. Näyttöni on 144hz kellotettuna 170hz mutta valittavissa myös 60hz ja muistaakseni löytyy myös 30hz.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3843
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #585 on: 04.05.18, 20:12 »

Eipä taivu ei Cry

Kun säätää 30Hz ja ajaa testin, niin monitori ilmoittaa ettei pysty, ja pyytää palauttamaan 60Hz.



   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6263
Date Registered: 27.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #586 on: 04.05.18, 20:16 »

Muuten hyvä vastaus mutta en oikein ymmärrä mitä pitää tehdä. Minulla on 60Hz LCD-televisio.

No kokeile laittaa FSX:stä target fps Unlimited. Sen pitäisi muutenkin aina olla unlimited simusta, koska fsx:n oma fps rajoitin ei todellakaan rajoita pelkästään fps:ää, vaan laittaa myös simun tökkimään ja vaikuttaa muistaakseni esim sceneryn latautumisaikoihin. Inspectorista poistat fps rajoitukset myös (jos on) ja laitat VSync 1/2 refresh rate. Silloin sun fps synkronoidaan puoleen sun näytön virkistystaajuudesta eli 60/2=30. Toki se edellyttää edelleen sitä ettei fps saa missään olosuhteissa tippua alle 30, jotta se toimii hyvin.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4232
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #587 on: 05.05.18, 07:04 »

Ei toimi minulla. Kokeilin siis simusta framerajoitin pois ja Inspectoriin 1/2. Simu tökkii koko ajan, framet jäävät alle 30:n.

Minulla on parasta että simun oma rajoitin on arvossa 30 (tai enemmänkin) ja Inspectorissa ei ole kajottu rajoittimeen eikä Refress-arvoon.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14440
Date Registered: 21.07.04

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #588 on: 05.05.18, 07:52 »

Ei toimi minulla. Kokeilin siis simusta framerajoitin pois ja Inspectoriin 1/2. Simu tökkii koko ajan, framet jäävät alle 30:n.

Minulla on parasta että simun oma rajoitin on arvossa 30 (tai enemmänkin) ja Inspectorissa ei ole kajottu rajoittimeen eikä Refress-arvoon.
No sitten on yksinkertaisesti tyydyttävä siihen. Piste.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6263
Date Registered: 27.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #589 on: 05.05.18, 08:22 »

Ei toimi minulla. Kokeilin siis simusta framerajoitin pois ja Inspectoriin 1/2. Simu tökkii koko ajan, framet jäävät alle 30:n.

Minulla on parasta että simun oma rajoitin on arvossa 30 (tai enemmänkin) ja Inspectorissa ei ole kajottu rajoittimeen eikä Refress-arvoon.

Paljonko sulla fps on normaalisti?
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4232
Date Registered: 14.10.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #590 on: 05.05.18, 08:52 »

Se on tuo 30 johon olen framet rajoittanut simussa. Jos laitan rajoittimen vaikka 50:een, toimii simu vielä sulavammin esim. matkalennossa tai alueilla, joissa ei ole paljoa maisemalisäosia, kuten on esim. pääkaupunkiseudulla. Jos rajoitin 50, putoavat framet Megan EFHK:n liepeillä jonnekin 28-35 tasolle.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3843
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #591 on: 05.05.18, 18:06 »

fsx:n oma fps rajoitin ei todellakaan rajoita pelkästään fps:ää, vaan laittaa myös simun tökkimään ja vaikuttaa muistaakseni esim sceneryn latautumisaikoihin.

Tuli kokeiltua, ja heti palasi muistista miksi sitä rajoitinta tulee käytettyä. Eli koneen ohjaamo ja maisematkin repeilee pannatessa VC:ssä, sekä ajoittain pysähtelee koko hela hoito. Tässäkin varmaan käyttäjäkohtaisia eroja sitten. Voihan se tosin olla, että kun rajoittaa 30fps, niin se jotenkin korreloi paremmin 60Hz näytön kanssa.

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9408
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #592 on: 05.05.18, 18:15 »

Kyllä minä olen todennut, että simun rajoitin on ehdoton, muuten on sitä pientä "mikrotökkimistä" koko ajan. FPS:t rajoitetttuna simu on sulava ja toimii hienosti. Minun vanhalla koneella toki rajoitettu FPS 20, mutta kun se on sulavaa, niin sillä pärjää hienosti. Vitsi on vain siinä, että asetukset pitää olla sellaiset, että rajoitin pystyy suurin piirtein pitämään FPS:n halutussa asetuksessa. Jos on liian korkeat asetukset, niin se johtaa sitten tökkimiseen.
Toki ymmärrän myös sen, että muullakin tavoin voi päästä samaan tulokseen, tai jopa parempaan, mutta kukin tavallaan.

Kokeilin noita vsync juttuja, mutta ei mitään vaikutusta mihinkään suuntaan, joten otin pois päältä. Samalla kun asiasta taas luin, niin tämä 1/2 vsync twiikki toimii vain Full screen tilassa, ei siis silloin jos simu pyörii Windowsin "ikkunassa".

'Don't panic'
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #593 on: 06.05.18, 06:51 »

...
Kokeilin noita vsync juttuja, mutta ei mitään vaikutusta mihinkään suuntaan, joten otin pois päältä. Samalla kun asiasta taas luin, niin tämä 1/2 vsync twiikki toimii vain Full screen tilassa, ei siis silloin jos simu pyörii Windowsin "ikkunassa".


Näin sen saa toimimaan myös Windowed-tilassa:

************************************************************************
VSYNC TWEAK – WINDOWED MODE

If you are a windowed mode user (multiple screens for example), then you will be please to know there is a “fix” for Vsync in the windowed mode.
Previously, when Vsync in windowed mode was activated in FSX.cfg per ForceWindowedVSync=1 line, the FPS would always run at refresh rate dividers… 60, 30, 15… meaning, it was never able to run 25fps, or 23… from 30, if system could not maintain, FPS would drop to 15. And that led to quite a lot of stuttering. There is a fix now: after FSX has been started, an Aero restart is required, which in return fixes the normal Vsync operation in windowed mode.

To enable Vsync in windowed mode add following to your FSX.cfg:

[GRAPHICS]
ForceWindowedVsync=1

To restart Aero, there are more possibilities, choose yours:

1) manually – quit dwm.exe (task manager, Desktop Windows Manager), it will restart itself, and Aero will be enabled

2) create a batch file containing:

@echo off
start “” “E:\FSX\FSX.exe” (insert here the link to your FSX.exe)
net stop uxsms
net start uxsms
and run it. FSX is going to start, Aero is going to get started after FSX, and voila…

3) elegant solution, through FSUIPC (only works with registered version):

a) create a batch file containing:

net stop uxsms
net start uxsms

b) set the FSUIPC to run the batch file automatically, edit the FSUIPC.ini and enter:

[Programs]
Run1=HIDE,”E:\FSX\Modules\FSX.bat” (insert here the link to your FSX.bat)

This solution is going to do everything silently. No CMD popup windows, only visible Aero activation.
*************************************************************************************

Lähde: https://kostasfsworld.wordpress.com/fsx-software-and-hardware-guide/

Mulla on vaihtoehto 2) käytössä

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9408
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #594 on: 06.05.18, 07:43 »

Näin sen saa toimimaan myös Windowed-tilassa:

Niin... ja kun tarkemmin lukee niin kirjoitin näin:
tämä 1/2 vsync twiikki toimii vain Full screen tilassa

Kostasworld linkin takaa (minkä linkkasit) on sama asia esitetty näin:
This tweak only works in full screen. It does not work in windowed.

Lisäksi uxsms service on ilmeisesti vielä Windows 7:ssa, mutta ei myöhemmissä, joten tuo Aero restart juttu ei toimi jos on uudempi Windows.  Smiley

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3843
Date Registered: 18.12.01

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #595 on: 06.05.18, 08:21 »

Siellä on kaksi ohjetta Wink

FULL SCREEN

WINDOWED MODE

« Last Edit: 06.05.18, 08:32 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9408
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #596 on: 06.05.18, 09:18 »

Siellä on kaksi ohjetta Wink

Aah... no nyt mieki tajusin.  Grin I stand corrected.

'Don't panic'
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #597 on: 06.05.18, 16:36 »

...
Lisäksi uxsms service on ilmeisesti vielä Windows 7:ssa, mutta ei myöhemmissä, joten tuo Aero restart juttu ei toimi jos on uudempi Windows.  Smiley

Kiitos tiedosta tulevaisuuden varalle (seuraava käyttishän lienee sitten W10). Minulla on vielä tuo W7, jossa näyttäisi toimivan. Sinänsä outoa, että uudemmissa näyttäisi olevan vähemmän vaihtoehtoja. Kai siihenkin lienee syynsä.

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 362
Date Registered: 22.02.16

Re: Simulaattorivideoita. Mielellään omia.
« Reply #598 on: 07.05.18, 10:43 »

Kiitos tiedosta tulevaisuuden varalle (seuraava käyttishän lienee sitten W10). Minulla on vielä tuo W7, jossa näyttäisi toimivan. Sinänsä outoa, että uudemmissa näyttäisi olevan vähemmän vaihtoehtoja. Kai siihenkin lienee syynsä.

Ei se taida toimia enää Windows kasissakaan. Toi on siis Windows "Desktop Window Manager", joka huolehtii ikkunoista työpyödällä, puskuroinnista ja erilaisista efektistä yms. Kasista alkaen kaikki on aika erilaista verratuna seiskan käyttöliittymään. Tuo on nykyään oleellinen osa käyttöjärjestelmää, että disablointi ei onnistu ja en suosittele dvm.exe prosessin killaamista kympissä, koska koko tietokoneen käyttö voi olla jokseenkin hankalaa sen jälkeen Tongue

Tuo Aero on vanha määrittelykieli alunperin Vistaan. Windows kasista alkaen sen "Metro".


« Last Edit: 07.05.18, 10:49 by Tomi Renberg »
Pages: 1 ... 28 29 [30] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1